Bildemontering AB

info@hallstabilskrot.se
0220 160 10

Betongvägen 9
734 32 Hallstahammar

0220 160 10

 Vill du skrota din bil? Då har du kommit helt rätt. Vi som arbetar på vår bilskrot i Uppsala län, hämtar bilen åt dig utan kostnad.

Kontakta oss för att boka upphämtning till vår bilskrot i Uppsala län! Du får även ersättning för din bil.

Bilskrot som erbjuder hämtning

Oavsett var bilen står någonstans – eller vad den är i för skick – hämtar vi upp den åt dig och tar den till vår bilskrot i Uppsala län utan kostnad. Det enda du behöver göra är att kontakta oss och boka en tid för upphämtning. Vi hämtar sedan bilen till vår bilskrot i Uppsala län med vår bärgare.

Om du föredrar att själv lämna in din bil till vår bilskrot i Uppsala län får du självklart göra det. Kontakta oss i så fall gärna i förväg för att säkerställa att vi har en plats för din bil på bilskroten. Vår personal möter dig på plats och sköter överlämningen.

Auktoriserad bilskrot i Uppsala län

Vår bilskrot i Uppsala län har funnits sedan 2004. Vi är en etablerad bilskrot med kunnig personal.  Vi är en auktoriserad bilskrot i Uppsala län och förnyar vår auktorisering kontinuerligt. Det innebär att vi har tillstånd att driva en bilskrot och uppfyller samtliga lagkrav som ställs av kommunen för att driva en bilskrot i Uppsala län.

På plats på vår bilskrot i Uppsala har vi dessutom behörig personal som kan utfärda skrotintyg samt mottagningsbevis.

Vad du behöver inför att skrota din bil

Efter att du har bokat en tid för upphämtning för att skrota bilen på vår bilskrot i Uppsala län är det några saker du bör tänka på. Det övriga som ska göras, sköter vi åt dig.

 

Om den gula delen av registreringsbeviset är borta kan du beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Sedan är det bara att lämna in din bil till vår bilskrot i Uppsala län.

Det här får du av vår bilskrot

Oavsett om vi hämtar bilen, som ska skrotas, hos dig eller om du lämnar in den hos oss på vår bilskrot i Uppsala gör vi allting klart på plats. Däremot behövs alltid legitimation och den andra delen av ditt registreringsbevis.

Detta får du med dig av oss:

  1. Mottagningsbevis från vår bilskrot i Uppsala.
  2. Kvitto från bilskroten.
  3. Påskrivet registreringsbevis från bilskroten.
  4. Ersättning för bilen. Priset beror på bilens skick.

Registreringsbeviset skickas sedan in till Transportstyrelsen för att du inte längre ska stå som ägare av bilen.

Får ersättning från bilskroten

Skrotningspremien försvann redan 2007. Vår bilskrot i Uppsala län har valt att ändå fortsätta betala ut ersättning till alla våra kunder vid inlämning av bilar för skrotning. Hur mycket kunden får betalt beror på bilens skick. Vi är stolta över att vara en av de bilskrotar som fortfarande ger ersättning för skrotade bilar.

Återanvänder bildelar från bilarna

Vår bilskrot i Uppsala försöker ta tillvara på så många bildelar som möjligt och återanvänder dem. Många bildelar fungerar utmärkt även om bilen som helhet inte gör det. Det första vi gör när vi plockar isär den är att tömma den på alla vätskor och kontrollerar skicket på samtliga bildelar.

Det som inte går att återanvända återvinner vi i största möjligaste mån, exempelvis däck, balansvikter, bränsletank, batterier, katalysatorer, bromsolja, kylarvätska och outlösta airbags. Allt material som blir över efter det deponeras på ett miljövänligt och riktigt sätt.

Bilskrot i Uppsala säljer bildelar

Förutom att vi driver vår bilskrot i Uppsala län säljer vi även begagnade bildelar. Bilskroten får kontinuerligt in nya bildelar. Att köpa bildelar av oss är inte bara miljövänligt – utan också billigt.

Hör av dig, så berättar vi mer om vilka bildelar vi nyligt fått in och vad vi har i lager!